לביטוח בע"מ נ' אבו חלף
|
תא"מ בית משפט השלום ירושלים |
35147-11-10
10.4.2011 |
|
בפני : גד ארנברג |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: כלל חב' לביטוח בע"מ |
: אחמד אבו חלף |
| פסק-דין | |
פסק דין
ביום 1.1.09 ארעה תאונת דרכים בצומת הכניסה לגבעת זאב. התובעת טוענת כי היא יצאה מגבעת זאב מערב וביקשה להגיע לגבעת זאב מזרח. כדי לעשות זאת עליה לחצות את צומת הכניסה לגבעת זאב. לדבריה, היא הגיעה לצומת כאשר האור האדום ברמזור בכיוון נסיעתה דלק. היא עצרה את רכבה. לפניה עמדה משאית שביקשה לפנות ימינה לכיוון ירושלים. הרמזור התחלף לירוק המשאית שבעקבותיה נסעה התובעת פנתה ימינה, התובעת נסעה ישר וכאשר היא כמעט סיימה לחצות את הצומת הגיע הנתבע עם רכבו מכיוון ירושלים, חצה את הצומת, כאשר האור האדום ברמזור בכיוון נסיעתו דולק, ופגע ברכב התובעת.
הנתבע טוען כי הוא זה אשר נסע בירוק ואילו התובעת חצתה את הצומת כאשר האור האדום בכיוון נסיעתה דולק.
שני הנהגים העידו בפני כאשר כל צד חוזר על טענותיו לגבי אופן אירוע התאונה.
התובעת חזרה על האמור בתביעה ולדבריה היא היתה במצב עצירה עקב רמזור אדום ורק כשהוא התחלף לירוק היא נסעה, והנתבע העיד שהיה בנסיעה רצופה כאשר כבר 100 מ' לפני הרמזור הבחין שהצבע הירוק ברמזור בכיוון נסיעתו דולק. לפניו נסע רכב אחר שעבר את הצומת ואז כשהוא הגיע לצומת, והאור הירוק עדיין דולק בכיוון נסיעתו, הגיע רכב התובעת. הנתבע הסביר שהוא לא תבע את הנזקים ברכב שלו משום שמשפחת התובעת הם לקוחות שלו במשתלה שנמצאת בסמוך למקום אירוע התאונה והוא לא רצה להסתכסך איתם.
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים נראה לי כי יש לקבל את התביעה.
עדות התובעת לפיה לפני תחילת נסיעתה היא היתה במצב עמידה עקב רמזור עדום היתה אמינה. לעומת זאת הנתבע העיד כי ראה את האור הירוק בכיוון נסיעתו כבר 100 מ' לפני הרמזור לפיכך בהחלט יתכן שעד שהוא הגיע לרמזור זה כבר התחלף לאדום והוא המשיך ליסוע כיון שסבר שהאור הירוק עדיין דולק. גם הסברו של הנתבע לאי הגשת תביעה על ידו נראה משונה. מדובר לדבריו על נזק של אלפי שקלים חדשים לרכבו, האם סביר שהוא יוותר על סכום כזה רק בגלל שמשפחת התובעת – ולא התובעת בעצמה שאותה הוא לא מכיר – הם לקוחות שלו?
אני מקבל איפוא את התביעה ומחייב את הנתבע לשלם לתובעת את הסך של 20,000 ₪ וכן את הוצאות האגרה וכן שכ"ט עו"ד בסך 2,000 ₪.
המזכירות תשלח לב"כ הצדדים העתק מפסק הדין בדואר רשום עם אישור מסירה.
ניתן היום, ו' ניסן תשע"א, 10 אפריל 2011, בהעדר הצדדים.
קלדנית: כרמלה עובדיה התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|